Historien om Hammershøj 29

Historien om Hammershøj 29

I 1930 byggede bager Harald Thomsen et lille bageri, som op gennem årene blev udvidet til konditori. Det siges at de unge piger der bl.a. tjente på Oxholm, var flittige gæster på konditoriet, når de om søndagen havde fri om eftermiddagen.


I 1944 overtager Per Gundersen stedet og bygger Øland Kroen. Ægteparret Tove og Per etablerede en flot forretning med nytænkende aktiviteter for sin tid. Dog havde de problemer med at få spiritusbevilling og får det først i 1954. Stedet var berømt for sine matinèer og lørdagsballer. Befolkningen i Ølands opland holdt de store mærkedage som bryllup- og sølvbryllupper her.


Kroen havde i flere år bowlingbane og den længste bar i Danmark. Senere blev der bygget til i forlængelse af baren og her blev senere diskotek.


Gundersen var en del af Danske Kroferier og havde aftaler med Stena Line, så mange svenskere, nordmænd og københavnere ankom i busser på ferieophold her.


Stegt ål var et af varemærkerne for stedet ligesom deres berømte æbleskiver. I 1972 solgte stedet op til 2000 æbleskiver på en søndag og her fik Per Gundersen ideen med at producere frosne æbleskiver til salg i fødevarebutikker i hele Danmark og med international salg for øje. Han byggede en tilbygning med fryserum til samme formål.


Senere opstår interessen for at udvide stedet med en værelsesfløj. Den står klar til indvielse med 22 dobbeltværelser i 1976.


Med den store succes for stedet beslutter ægteparret sammen med sønnerne at bygge et subtropisk badeland, som åbnede 1. maj 1989 med selskabet Øland  Badeland I/S.


Ølandkroen var i familiens eje frem til år 2000, hvor den overtages af landmand Peter Martin Andersen og hustruen Kirsten. I nogle år var der herefter flere forskellige bestyrere, som prøvede successen af med at drive kroen.


I 2007 køber ejendomsudvikler Kurt Skafsgaard, Vejle bygningerne.
Stedet omdøbes til Yellow Hotel og blev i 2007/2008 renoveret og ombygget til luksus hotel.


I 2015 købte Gitte & Jan Vestergaard Olsen bygningerne på Hammershøj 29 med ønsket om, at stedet kunne anvendes til et velgørende formål for sårbare børn og unge.


Driften af det nye sted foretages af en selvejende og velgørende institution, som har fået navnet ØnskeLand. Alle bygninger og faciliteter er stillet frit til rådighed for ØnskeLand og hele konceptet er baseret på velgørenhed og en nonprofit drift.

Ønskeland

Hammershøj 29

9460 Brovst

Tlf: 44 22 52 52 / 25 53 00 52

Mail: anne@oenskeland.dk 

Centerleder

Anne Madsen Tabor
Email : anne@oenskeland.dk 
Mobil : 25 53 00 52

S/I Ønskeland

Selvejende Velgørende Institution

CVR : 38264826

Copyright @ All Rights Reserved