Team Ønskeland

Team Ønskeland - På cykeltur for det gode liv

Team Ønskeland er et cykelhold for børn i alderen 10-14 år fra Nordjylland. Børnene træner i lokale grupper med frivillige trænere.


Vi ønsker at tage et helt enkelt redskab – cyklen – og gøre det til genstand for små hverdagsændringer, og sådan vise børnene, at man kan komme langt, blot på cykel. Cyklen bliver derfor børnenes eget redskab til det gode liv.


På Team Ønskeland vil give de børn en mulighed for et fællesskab, hvor man ikke mødes om at være bedst eller vinde kampe. På Team Ønskeland sætter børnene egne mål, og samarbejder om det fælles mål: At cykle hele vejen fra Jammerbugt til København – en cykeltur på over 300 km.


Målgruppen er børn i alderen 10-14 år, der ønsker at forandre sit eget liv, men kæmper med udfordringer som eksempelvis overvægt, ensomhed eller lavt selvværd.


På Team Ønskeland cykler børnene sammen ind i et aktivt fællesskab, som er med til at øge deres selvværd og styrke deres selvtillid, give dem glæde ved motion og sunde vaner, og ikke mindst sjove oplevelser for livet.


Vi optager hvert år ca. 30 børn, som indstilles af sin lærer eller en anden fagperson. For alle børnene er det gratis at være med, da projektet udelukkende finansieres af fonds- og private donationerSe mere og følg med på vores sociale medier

Hvem får hjulene til at køre rundt?

For Team Ønskeland kører mellem 15 og 20 frivillige trænere hvert år. Trænerne er fordelt over de fire lokale hold, sådan der altid er mindt to trænere med på en træning.


Team Ønskelands trænere er verdens bedste! De løfter opgaven som støttende kræfter både for børnene og for resten af projektet. Faktisk bruger trænerne omkring ca. 1000 timer årligt på Team Ønskeland.  


De er alle passioneret af projeket og mange af dem, kender børn fra tidligere år, og har set, hvordan Team Ønskeland bliver ved med at have god indflydelse på børnenes liv - derfor er mange af dem med år efter år. 


Team Ønskelands Projektleder,

Anette Enevoldsen,

kan altid kontaktets, hvis du har interesse for at være frivillig træner på Team Ønskeland  

Team Ønskeland er en del af Alle Børn Cykler Alliancen 

ligesom Alle Børn Cykler Alliancen, bruger Team Ønsekeland cyklen som mere end blot legetøj. Vi bruger cyklen som redskab til at skabe aktivefællesskaber for børn og unge. For at øge bøns fysiske aktivitet, opfordrer vi børne til at  bruge til skole - af hensynet til børns sundhed og af hensynet til en grønnere og mere bæredygtig verden. Men desværre cykler børn og unge i dag mindre og mindre.


Som medlem af Alle Børn Cykler Alliancen, samarbejder vi med Cyklistforbundet og en række øvrige organisationer, virksomheder, kommuner og regioner arbejder for at styrke børnecykelkulturen i Danmark.


Med alliancen bakker vi op om arbejdet med at:

  • Indsamle og formidle ny viden om børns cykelvaner

  • Formidle fordelene ved, at flere børn og unge cykler i hverdagen

  • Hjælpe forældre, skoler, kommuner og andre med at bakke op om børns cykling, så vi sammen får børn og unge til at cykle mere

Team Ønskeland er en del af #GameChanger 

Vi vil være med til at gøre en forskel for alle, der ikke føler sig inkluderet i et aktivt fællesskab. Derfor er vi en del af #Gamechanger-projektet.


På Team Ønskeland skal alle være velkomne - uanset seksuel orientering eller kønsidentitet, derfor er Team Ønskeland en del af projektet #Gamechanger – et landsdækkende initiativ med Kulturministeriet, DIF, DGI, DBU og DHF i ryggen, som skal give foreninger værktøjer til at arbejde med inklusion og mangfoldighed i idrætten.


På Team Ønskeland vil vi være med til at gå forrest for at sikre, at der er plads til alle og aktivt sige fra over for diskrimination. Det spiller ingen rolle, hvem du er, og hvem du forelsker dig i. Det handler om at have respekt for hinanden og være en god kammerart. 


På Team Ønskeland kan alle være med, uanset kønsidentitet og seksuel orientering.

Mød Team Ønskeland 2022

Gode minder fra Team Ønskeland

Copyright @ All Rights Reserved